Stații sortare

Pentru tratarea deșeurilor reciclabile colectate separat, prin proiect s-a prevăzut construirea unei stații de sortare la Onești.

Analiza a fost întreprinsă pentru aceleași zone ca pentru stațiile de transfer astfel încât stațiile de sortare existente și nou propuse vor avea următoarea arie de acoperire:

Zona 1 și zona 2:

  • Stație sortare Bacău (existentă): Stația sortare Bacău cu o capacitate de 12,000 tone/an (1 schimb), efectuată prin măsura ISPA – deservește în prezent municipiul Bacău și 22 comune (partea estică a județului).

Zona 3:
  • Stație sortare Onești (nouă): o nouă stație de sortare la Onești cu o capacitate de 14,000 tone /an (I tură) este prevazută a fi construită prin POS Mediu.

Zona 4:
  • Stație sortare Comănești (existentă): Stația de sortare la Comănești cu o capacitate de aproximativ 12,200 tone/an (1 tura) realizată prin proiect PHARE ESC.

Zona 5:
  • Stație sortare Moinești (existentă): stația de sortare de la Moinești cu o capacitate de aproximativ 6,000 tone/an (1 schimb) realizată prin proiect PHARE ESC.

În zona 3 nu exista nici o statie de sortare în operare, astfel ca prin prezentul proiect s-a prevăzut construirea unei noi stații la Onești proiectată pentru a deservi întreaga zonă.

În cadrul stației de sortare vor fi livrate numai deșeuri colectate separat, respectiv hârtie și carton, plastic, sticlă și metale.

Noutati

  • 1
  • 2
Lansarea licitaţiei de proiecte conform Legii 350 din 2005 pentru anul 2011 S-a deschis licitaţia de proiecte sociale, culturale şi sportive în vederea acordării finanţării nerambursabile din fonduri alocate de Con... Read more
Toamna Bacoviană - 130 - George Bacovia Consiliul Judeţean Bacău, Primăria municipiului Bacău şi Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Bacău organizează în perioada 16-17 septe... Read more
9 Mai, dublă semnificaţie la români "Independenţa de stat a României din 9 mai 1877 a reprezentat un tribut de jertfă şi sânge, care a constituit fundamentul dezvoltării Rom... Read more

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Copyright 2011 Consiliul Judeţean Bacău